Naar welke teambuildingactiviteit ben je op zoek?

Teambuilden Met Een Kleine Groep Of Beperkt Budget

Teambuilden Met Een Kleine Groep Of Beperkt Budget


Het is één van de trends de we de afgelopen jaren merken : teambuildings die opgezet worden voor kleinere groepen. In plaats van er met het gehele bedrijf op uit te trekken, wordt de teambuildingactiviteit steeds vaker georganiseerd voor een specifiek departement of afdeling. En dat kan een impact hebben op het evenementenbudget.

Per teambuilding event zijn er altijd een aantal vaste kosten, ongeacht het aantal deelnemers. Als je met een kleine groep gaat teambuilden, kan de prijs per persoon daardoor hoger oplopen in vergelijking met een grotere groep.

Gelukkig zijn er een aantal tips om teambuildingactiviteiten ook betaalbaar te houden voor kleinere teams. Deze tips kan je ook aanwenden als je beschikt over een beperkt teambuildingbudget.

 

Kies voor een on-site teambuilding.

Op die manier bespaar je op een evenementenlocatie. Daarenboven is het voor de deelnemers vaak fijn om hun eigen werkomgeving op een andere manier te ervaren.

Sommige concepten, zoals het maken van een lipdub of een film, komen juist goed tot hun recht in de eigen werkomgeving.

 

Organiseer uw teamevent samen met andere departementen.

Maak een grotere groep en organiseer de teambuilding samen met andere departementen. Desgewenst kan je vragen om opgedeeld te worden in teams per departement.

Door de verschillende teambuildingbudgetten samen te leggen kan je kiezen voor meer speciale teambuildingactiviteiten. En doordat je nu met een grotere groep bent, zal de prijs per persoon ook dalen.

 

Kies voor een activiteit waar je niet noodzakelijk een eventlocatie voor nodig hebt.

Citygames zijn hiervan een perfect voorbeeld. Je hebt samen met je team een fijne activiteit, zonder de kost van een geprivatiseerde evenementenlocatie. Wens je nadien nog samen met de collega’s iets te eten? Kies dan voor een gezellig restaurant in de buurt.

 

Kies voor maandagen, dinsdagen of woensdagen.

De meeste bedrijven houden hun teambuildings op donderdag of vrijdag. Dit zijn bij evenementenagentschappen dan ook de drukste dagen. Je zal op maandagen, dinsdagen en woensdagen makkelijker een betere prijs kunnen vragen.

 

Breng het evenementenbureau in contact met HR of Purchase.

Op die manier hoeft niet elk departement zelf op zoek te gaan naar een leuk teambuildingconcept of goed evenementenagentschap. Daarenboven kan een betere prijs worden besproken als het agentschap als “preferred supplier” binnen uw bedrijf wordt beschouwd.

 

Plan uw teamevent na de lunch of sluit af voor het diner.

Wens je de lunch over te slaan, begin dan niet vroeger dan 14u00. Toch liever de deelnemers tijdig naar huis laten vertrekken en te eindigen zonder diner? Stop dan met een afsluitende drink met enkele hapjes rond 17u00.

 

Plan uw teambuilding aansluitend op een ander event.

Laat weten aan het evenementenagentschap dat je de datum en de locatie flexibel kunt plannen in aansluiting op een ander door hen georganiseerd teamevent (met hetzelfde concept). Zo kan het agentschap kosten besparen op logistiek, montage en demontage.

 

Tot slot, wees realistisch met uw budgetinschatting

3 reacties. Wat is uw mening hierover?

  1. Bijzonder interessant artikel.

    Het is mijn ervaring dat je al heel creatief mag zijn als je budget lager is dan 50 euro pp voor lunch + huur locatie + activiteit.

  2. Een teambuilding organiseren buiten de klassieke dagen (donderdag en vrijdag) heeft als bijkomend voordeel dat je de ruimste keuze hebt. De meeste agentschappen en locaties zijn op die dagen nog vrij.

  3. Interessant artikel. We zijn ook met een niet al te grote groep en het is inderdaad zoeken om iets speciaals te doen en toch binnen budget te blijven.

    We hebben in het verleden ook al teambuildings binnen onze kantoren en productie-eenheid gehad. Je bespaart inderdaad op transport en tijd (de deelnemers hoeven zich niet te verplaatsen), huur locatie en catering (bijvoorbeeld het koffiebuffetje voor tijdens de teambuildingactiviteit). In het begin is het even wennen (het blijft toch je dagdagelijkse werkomgeving). Maar eigenlijk is het best leuk om je werkplek op een andere manier te leren kennen.

    Ik ga de andere tips ook eens uitproberen 😉

En wat denkt u hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *