Naar welke teambuildingactiviteit ben je op zoek?

Extreme Teambuilding Belgische Hockeyploeg

Extreme Teambuilding Belgische Hockeyploeg


Ter voorbereiding op het WK en om nog wat extra aan de teambonding te werken, nam bondscoach Marc Lammers zijn ‘Red Lions’ mee naar de haven van Rotterdam. Daar moesten zij onder meer een zinkende boot ontvluchten, omgaan met een zware storm en een brandend huis veilig ontvluchten.

Onder toeziend oog van de bondscoach springen de spelers het golvende water in. Zelf doet de bondscoach niet mee. “Nee, ik heb het zelf bedacht en samen voorbereid met het centrum hier dus dan weet je de regels al en wat je gaat doen. Ik heb er een paar weken geleden wel in gelegen om te voelen en te testen.” De internationals hebben zichzelf en hun teamgenoten ondertussen op het vlot gehesen en gaan op weg naar de hoek van het zwembad waar zij een toepasselijke rode leeuw redden van verdrinking.

Thomas Briels heeft het goed naar zijn zin vertelt hij na afloop. “Teambuilden is belangrijk voor een groot toernooi dus dit is wel een leuke manier om elkaar op een andere manier te leren kennen. We zijn zoveel bij elkaar maar het gaat altijd over hockey, veel tactische meetings. Ook leuk om te zien wie er wat doet in stresssituaties.”

Extreme teambuilding draagt bij tot homogeniteit in je team

Dat is ook precies het doel van coach Lammers. “Ik denk dat je op andere manieren kunt werken aan een stukje homogeniteit in je team. Doorzettingsvermogen, afzien, maar ook communicatie, slim zijn, een plan hebben, niet met excuses komen, met elkaar dingen afspreken. En dat is ideaal om dit eens op een andere manier met elkaar te kunnen ondervinden.”

Als de interviewer vraagt of het daar tot nu toe dan nog aan ontbrak, antwoord de Brabander: “Nee, maar je probeert altijd het extreme na te streven, het beste van het beste. Communicatie kan altijd beter. Samenwerken kan altijd beter. Zitten geen grenzen aan.”

Terwijl zijn team vervolgens onder leiding van een captain, geblinddoekt uit een brandend huis hun weg naar buiten moeten vinden, blikt Lammers vooruit op het WK.

Bron : NOS

En wat denkt u hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *