Naar welke teambuildingactiviteit ben je op zoek?

Alles begint met een goede voorbereiding!

Alles begint met een goede voorbereiding!


Bij de organisatie van een evenement of teambuilding ligt de sleutel tot succes in het woord voorbereiding. Uiteraard vanzelfsprekend, maar toch heeft nog niet iedereen dit begrepen. Een teamevent organiseer je niet in een handomdraai. Het vereist reflectie, onderzoek en analyse van de doelstellingen en de context.

Bij de doelstellingen geef je aan wat je wil bereiken met het evenement. Bijvoorbeeld “de violen gelijk stemmen”, “de batterijen opladen”, “de neuzen van de werknemers in dezelfde richting krijgen”,… Of anders gezegd : Belonen? Fun? Mensen met elkaar laten kennismaken? Motiveren? Informeren?

De context is de situatie waarin uw bedrijf zich nu bevindt. Kom je net uit een herstructurering? Bestaat de firma tien jaar? Heeft de crisis hard toegeslagen? Hou ook rekening met de visie en missie van het bedrijf.

Uiteraard bekijk je ook de praktische parameters : datum, timing, budget, stad of regio, aantal personen, met of zonder partner,…

Je denkt ook na over wat er de vorige jaren al is gedaan aan teambuilding en wat daar geslaagd of rampzalig aan was én waarom. Hiermee kan je aan de slag om een teambuilding activiteit of thema te kiezen.

Neem dus de tijd. 3 tot 6 maanden voorbereiding lijkt ideaal.

Voor grote groepen (+ 100 personen) kan een langere voorbereidingstijd nodig zijn. Bij de organisatie van een evenement of teambuilding zijn verschillende leveranciers en partners betrokken. Het komt er dus op aan om een datum te vinden die geschikt is voor uw gasten, maar ook voor alle leveranciers.

En wat denkt u hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *