Naar welke teambuildingactiviteit ben je op zoek?

Operatie Fort Napoleon


  • Duurtijd: van 2 tot 2,5 uur
  • Aantal personen: van 20 tot 160 personen
  • Waar: West-Vlaanderen
  • Gericht op: B2B (Bedrijven)
  • Budgetindicatie: Contacteer ons voor een budget

indicatieve prijs p.p. excl btw, catering, locatie, opties

Dit concept wordt enkel aangeboden aan bedrijven.
Gelieve geen aanvragen door te sturen voor particulieren, vriendengroepen, (jeugd)verenigingen,...

Ook al gekeken naar het programma Fort Boyard en gedacht… waauw dat wil ik ook doen. Operatie Fort Napoleon is speciaal uitgewerkt om dit als teambuilding te doen met de collega’s. Alle uitdagingen kunt u zelf op voorhand kiezen. Dus u maakt het zo zwaar als u zelf wilt.

Het garnizoen in het Fort Napoleon te Oostende is ingeslapen, het slagveld is immers veraf, de bezetting ontoereikend, de oorlogsmoeheid groot. Plots volgt het onheilspellend bericht: OORLOG IS OP KOMST en Oostende zou wel eens het strijdtoneel kunnen worden.

Uitzonderlijke maatregelen dringen zich op: de vesting in opperste staat van paraatheid brengen, de soldaten bewapenen en trainen, proviand inslaan, strategieën op punt stellen, veldhospitalen inrichten… Spionnen en verkenners worden uitgestuurd, geheime communicatiekanalen en bijhorende codes worden uitgedokterd. Het gebeuren vindt plaats onder de codenaam ‘Operatie Fort Napoleon’.

Elke compagnie van het fort moet minimum vijf opdrachten volbrengen. Iedere compagnie wil het zo goed mogelijk doen, tegen het eind van de training moeten we aantonen aan de vijand dat we klaar zijn voor de aanval.

Mijnenveld We moeten de juiste weg vinden door een mijnenveld. Wie vindt het snelst de juiste weg ?

Verdedigingsdossier Het team wordt opgesplitst in twee groepen, elk aan één kant van de droge gracht. De opdracht bestaat erin om – zonder dat men mekaars plannen ziet – een gelijkaardig verdedigingsplan op te stellen onder de vorm van een maquette. Er mag enkel gecommuniceerd worden op de scheidingslijn door telkens één persoon van de groep af te vaardigen.

Strategie We zijn omsingeld. Onze spion bevindt zich achter de vijandelijke gelederen en heeft een bericht voor ons… Door de vijandelijke linies breken zou zijn eigen doodvonnis betekenen. Van op het dak trachten we zijn signalen en codes te begrijpen.

Ravitaillering Het hele leger moet van rantsoen voorzien worden: vanuit de bakkerij vertrekken de compagnies naar de verschillende locaties om iedereen te bevoorraden.

Kalibreren van het geschut Men dient een target te raken. Welk team heeft de beste scherpschutters ?

Aanleggen van booby-traps Booby-traps zijn struikeldraden die men aanlegt om de vijand te horen aankomen. We hebben deze booby-traps nodig om ons te waarschuwen als de vijand bij nacht tracht te naderen.

Opstelling in gelid In het leger is een sterke hiërarchische structuur van tel waarin iedereen zijn plaats moet kennen.

Evacuatie Tijdens een aanval moeten de gewonden doeltreffend afgevoerd kunnen worden. Dit moeten we even inoefenen.

Drill Aan de fysieke conditie van ons garnizoen wordt uiteraard ook gewerkt. Hierbij dient men met het ganse team over een caponnière (zijwaartse gang in het Fort) te geraken.


Vraag nu meer info aan over

Operatie Fort Napoleon