Naar welke teambuildingactiviteit ben je op zoek?

Lachyoga : Weldaden Van Lachen


  • Duurtijd: van 1 tot 2,5 uur
  • Aantal personen: van 10 tot 200 personen
  • Waar: Antwerpen, Henegouwen, Limburg, Luik, Luxemburg, Namen, Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant, Waals Brabant, West-Vlaanderen
  • Gericht op: B2B (Bedrijven)
  • Budgetindicatie: Contacteer ons voor een budget

indicatieve prijs p.p. excl btw, catering, locatie, opties

Dit concept wordt enkel aangeboden aan bedrijven.
Gelieve geen aanvragen door te sturen voor particulieren, vriendengroepen, (jeugd)verenigingen,...

Lachen is goed voor de gezondheid!

Lachen is één van de beste middelen tegen stress! Het vermindert angst, regelt de bloeddruk, vermindert cardiovasculaire risico’s, versterkt het immuunsysteem en verhoogt de longcapaciteit, verlaagt de bloeddruk en vermindert hart -en vaatproblemen. Lachen vermindert eveneens depressieve gemoedstoestanden, slapeloosheid… Het verzacht pijn en is een heilzame fysieke inspanning! Bovendien helpt lachen het zelfvertrouwen op te krikken en een positieve blik te creëren!

Een echte lach? Een lach zonder reden? Voor de hersenen : geen enkel verschil! De endorfine is er…. en tegelijkertijd alle weldaden van het lachen, in beide gevallen!

Wat doen wij? Een opwarming, ademhalingsoefeningen, lachoefeningen, een lachmeditatie, een ontspanningsmoment….

Wat doen wij zeker niet? Moppen vertellen, sketches opvoeren, met elkaar spotten of intellectuele humor gebruiken!

Tussendoor en interactief geeft de animator theoretische presentaties over het verloop van de sessie. Hij nodigt de groep uit om samen een aaneenschakeling van opwarmings-, ademhalingsoefeningen en positieve lachwekkende situatieschetsen te verwezenlijken.

De uiteenzetting over de relatie tussen de voorgestelde oefeningen en de fysieke beweging die eruit voortvloeit, staven de weldaden van lachen op de gezondheid. Deze weldaden worden versterkt door de lachmeditatie en hebben langdurende nawerking dankzij het ontspanningsmoment op het einde van de sessie.

Een yogalachsessie geeft een intens diep gevoel van ontspanning en een uniek zalig gevoel! De fysieke opwarming elimineert lichamelijke spanningen (in nek, schouders,…) en de lachyogaoefeningen laten het diafragma intensief trainen.

Samen lachen ontwikkelt een betere relationele bekwaamheid, we lachen niet om collega’s, maar samen met collega’s. Kunnen lachen om jezelf na samen gelachen te hebben, helpt om de “bergen problemen” te relativeren!


Vraag nu meer info aan over

Lachyoga : Weldaden Van Lachen
Login en vraag sneller informatie aan, zonder telkens uw contactinformatie op te geven.